beer-fill

Mikkeller og Liu Xiaodong laver øl sammen

En af Kinas mest indflydelsesrige kunstnere, Liu Xiaodong, har i samarbejde med Mikkeller lavet øllen, ’Scent on the Air’. Øllen bliver lanceret til åbningen af den kinesiske kunstners udstilling hos Faurschou Foundation i dag.

En usædvanlig smuk øletiket dekorerer en helt ny pale ale fra Mikkeller. Dens poetiske motiv af en løve er malet af ingen ringere end en af Kinas ledende figurative billedkunstnere, den 53-årige Liu Xiaodong.  Øllen, der bliver præsenteret ved åbningen af Liu Xiaodongs udstilling ’ Painting as shooting’ blev til, efter den privatejede danske kunstinstitution Faurschou Foundation tog kontakt til Mikkeller med forslaget om et samarbejde.

“Vi kontaktede Mikkeller med et ønske om at lave en øl, for både at brande os og kunstneren gennem et godt og gennemført, men anderledes produkt. Vi var flere hos Faurschou, som kendte til Mikkeller og firmaets anderledes og nytænkende tilgang til tingene, som vi synes passer godt til vores stil,” fortæller Katrine Winther, kurator hos Faurschou Foundation.

Liu Xiaodong bor i Beijing og er professor på Beijings Central Academy for Fine Arts, hvorfra han selv har en BFA og en MFA. Han fik sit gennembrud i 1990’erne, som en af de ledende figurer af kinesisk neo-realisme og er kendt for sine store socialrealistiske dagligdagsmotiver af det moderne liv med referencer til alvorlige, globale problemstillinger som bl.a. migration og naturkatastrofer.

LIU XIAODONG
PAINTING AS SHOOTING
CURATED BY JÉRÔME SANS
FAURSCHOU FOUNDATION COPENHAGEN
26 MAY – 16 DECEMBER 2016
OPENING THURSDAY MAY 26, 4.00 – 6.00 PM

👋 Say Hi!
Mikkeller Logo
Facebook LogoInstagram LogoTwitter LogoYouTube Logo