beer-fill

People Like Us - Skippinge Brew

Mennesker med autisme skal brygge øl i særklasse!

Det nystartede bryggeri “People Like Us - Skippinge Brew" vil i samarbejde med Mikkeller skabe et bryggeri, hvor mennesker med autisme skal brygge øl i særklasse. Derfor afholder de et crowdfunding-event på Refshaleøen på fredag.

Hvis der er noget som øl kan, så er det at samle folk og skabe fælleskaber. Udfra den kombination har det nystartede bryggeri People Like Us - Skippinge Brew tænkt sig at skabe bæredygtig virksomhed og arbejdspladser til mennesker med autisme. Og de er allerede i fuld gang.

Siden 2016 er fire øl allerede kommet til verden, bryggeriet har indgået aftaler med 20 forskellige ølbarer og med det Michelinkårede Dragsholm Slot; der er interesse i lande som Portugal og Bulgarien, der er lokale samarbejdsaftaler med Thisted Bryghus og Dansk Tang - og et spændende collab med amerikanske Goose Island er netop offentliggjort. Næste skridt i processen er at skaffe det helt rigtige bryggerudstyr, så de kan få fuld gang i produktionen. Derfor inviterer People Like Us - Skippinge Brew, LevAs og Mikkeller til et crowdfunding-event i Mikkeller Barrel Room på Refshaleøen d. 11/3 kl. 17-20:30, hvor to af bryggeriets egne øl - Servant Stout og Hells Saison - vil flyde i hanerne, der vil være inspirerende musik og taler, samt et mediecenter som base for shareholder sign-up og crowdfundingbidrag.

People Like Us - Skippinge Brew er utrolig stolte af og glade for at kunne offentliggøre, at Rasmus Nøhr giver koncert kl. 19, og at han samtidig støtter op om at skabe arbejdspladser til mennesker med autisme. Den fede detalje er, at han ikke vil have honorar i penge - men i People Like Us - Skippinge Brew øl. Disse øl vil han sælge på Danmark Dejligst -festivalerne i løbet af hele sommeren, og igennem dette salg honorere sine musikere. Ambitionen med bryggeriet og med de samarbejder de indgår i, er at vise Danmark og resten af verden, at tolerante og inkluderende arbejdspladser er lig med bæredygtig business. Og der er et akut behov for at bryde “plejer-og-bør” mentaliteten inden for beskæftigelses- og socialområdet. Lars Carlsen fra bryggeriet People Like Us - Skippinge Brew siger: “Vi har et enormt behov for en velfærdsrevolution - forstået på den måde, at vi har et system, der er utrolig fastlåst i bureaukrati og i plejer og bør. Det danner et rigidt beskæftigelsessystem, hvor rigtig mange medborgere ikke får mulighed for at deltage i- og bidrage på lige fod til samfundet. Med People Like Us - Skippinge Brew trækker vi “systemet ud af beskæftigelsen”.

Det populære Mikrobryggeri Mikkeller er med i projektet som supporter og bidrager med uvurderlig know-how på både brygnings- og forretningsdelen. Mikkel Borg Bjergsø forklarer om hvorfor: “Først og fremmest er det et fantastisk projekt. Det giver mennesker, som kan opleve udfordringer med at blive integreret i klassiske arbejdssituationer, muligheden for at få et godt job og skabe en virksomhed. Men det handler i høj grad også om det faktum, at det bliver et ekstremt spændende bryggeri, som kommer til at brygge øl i særklasse, og som kommer til at klare sig godt.”

Crowdfunding-kampagnen kan besøges HER!
Find mere information og program for aftenen på Facebook eventet!

👋 Say Hi!