beer-fill

Korsfæstede geder, østers plukket af fridykkere og catalansk slowfood til HAVEN!

Der venter publikum på HAVEN ekstraordinære madoplevelser, når slagterne griller korsfæstede geder og lam, kokkene ryger pastrami på marken og remixer den franske hotdog, og når fridykkere springer i havnen for at plukke friske østers. I dag offentliggør HAVEN sit line-up på festivalens madside, der er kurateret af Claus Meyer.

På HAVEN 2017 kan du glæde dig til fish’n chips, ekstrempølser, syriske delikatesser, vegansk tapas, ramen, dosa, japanske kødboller, catalansk slowfood, BBQ ribs & brisket fra Warpigs, is lavet på flydende nitrogen, tarte tatin, og street food fra tre internationale gæstekokke fra Spanien, USA og Canada. Claus Meyer og hans hold har nemlig sammensat et ambitiøst gastronomisk program til festivalens første år.

”Det er vores ambition, at maden på HAVEN skal gøre ligeså stort indtryk som musikken og øllet. Ud over det officielle program skaber vi også en lang række semispontane madoplevelser, der indtræffer når du mindst venter det, som når der f.eks. springer fridykkere i havnen for at plukke friske østers. Det tror jeg ikke, man har oplevet på nogen festival før.” – Claus Meyer

Remixet hotdog, flækærtefalafel og årets første æbler fra Lilleø

Blandt de faste boder på pladsen, finder man blandt andet:

·      Meyers Bageri, hvor der dagen lang bliver bagt live i stenovn. Her kan man blandt andet få ølandsfladbrød bagt med kartofler og indeholdende blomkål med røget paprika, spidskommen og yoghurt eller røget grisebryst med saltet citron, hvidløg, fennikel og mild gedeost. Man kan i bageriet også få crumble med hasselnødder og blommer fra Lilleø eller brødbudding med solbær og derpå dobbeltfløde rørt med vanilje og hybensukker.

·      Slagtere flyves ind fra USA og Tyskland, og de vil grille hele, korsfæstede geder og lam over bål på festivalpladsen.

·       Løgismose, kokkene fra Løgismose laver sandwich af dobbeltrøget pastrami, som først er koldrøget hos Nordhavn Charcuteri og så varmryges live på festivalpladsen. Pastramien får selskab i det friskbagte brød af kimchi, sommerkål, ost, fermenterede radisser, majroer, milde løg og chili. Man kan også prøve de veganske småretter som f.eks. røget aubergine i ølandsbolle, grillet spidskål med peberrodsvinaigrette, flækærtefalafel med mynteyoghurt og knas med dip af smørbønner og mandler eller bagt blomkål med grønne ærter og kantarel-vinaigrette.

·      Nordhavn Pølser, hvor Meyers pølse-professor Erik Lautrup-Nielsen har remixet den franske hotdog og opdateret den til 2017. Prøv f.eks. Eriks land- og havpølse med torsk, svin og muslinger eller banditten med frilandsgris, ristede andehjerter, solbær og enebær. I bestræbelsen på at remixe hotdogen, er der dressing med grillet peberfrugt, paprika og rapsmayo.

·      Apple Flower, hvor der gøres hvad som helst ved nogle af kongerigets bedste æbler, der køres direkte fra Lilleø til Refshaleøen. Der vil blive presset æblemost, lavet æbleskum, slush-shots af æblebrændevin og serveret cider samt æble-pæreøl fra Lilleø-Mikkeller samarbejdet.

Internationale gæstekokke medbringer catalansk, amerikansk og japansk

Der kommer desuden fint besøg, da Meyer har inviteret tre internationale gæstekokke til at komme og lave deres helt særlige signaturretter på festivalen. De tre kokke er:

·       Sergi de Meià (Barcelona) Sergi huserer på restauranten i Barcelona, der bærer hans eget navn, og er kendt for at bære det catalanske køkken ind i fremtiden. Han insisterer på at bruge råvarer, der kan findes lige uden for døren, og på HAVEN vil han lave den catalanske grøntsagsret ’Samfaina’ serveret med jomfruhummer

·       Johnny Spero (Washington) Johnny Spero åbner inden så længe sin nye restaurant Reverie i hjembyen Washington, som han vendte tilbage til for nylig efter en periode i en af verdens bedste restauranter, Mugaritz i Spanien. Spero vil lave den japanske, glaserede frikadelle, Tsukune.

·       Guy Rawlings (Toronto) Vi hiver Guy ud af sin restaurant Montgomery’s i Toronto og ind på festivalpladsen, hvor han tager en af sine signatur-retter med: det amerikanske festivalhit ’funnel cakes’. På Haven laver Guy sine funnel cakes med danske kirsebær fra Stevns og kirsebærlikør fra Frederiksdal.

Derudover vil der være en række små boder, hvor gode madvenner serverer deres festivalmad fra hele verden.

Claus har, ud over det ovennævnte, mange skøre ideer og samarbejder i gang bag tæppet, og det vil vi fortælle mere om løbende, som vi får det på plads… eller måske kun afsløre for de fremmødte. Vi får se.” – Sigurd Hartkorn Plaetner, talsmand for HAVEN

Følg med på www.havenkbh.dk eller på www.facebook.com/havenkbh

Billetter findes her... 

👋 Say Hi!
Mikkeller Logo
Facebook LogoInstagram LogoTwitter LogoYouTube Logo