beer-fill

Hygge og øl til morgenmad

På Mikkellers nye morgenmadsrestaurant står hygge øverst på menuen. Spisestedet serverer amerikansk inspireret morgenmad med tidligere pastry ekspert fra Noma og Amass i bageriet, og ud af restaurantens eneste ølhane flyder bryggeriets klassiker kaffestouten ’Beer Geek Breakfast.’

Skulle du vælge at tilbringe en morgentime på Mikkellers nye morgenmadsrestaurant Hyggestund, er du garanteret en række oplevelser, du ikke kan opdrive andre steder i København. For det første får du serveret hjemmelavede biscuits, donuts og andre amerikanske delikatesser, hvis lige ikke findes andre steder i Danmark, og for det andet kan du drikke kaffeøl til, skænket fra tuden af en specialfabrikeret Madam Blå kande, stedet eneste ølhane.

“Jeg ville skabe et sted, som jeg mener mangler i København. Et sted hvor man kan få virkelig god, anderledes morgenmad i super hyggelige omgivelser. Ingen brunch med laksemousse og drænet yoghurt, men simple, lækre og 'forbudte' retter. Et sted hvor man kan synde efter en tur i byen eller bare hænge ud med familien,” forklarer Mikkel Borg Bjergsø, der har fundet inspiration til den nye restaurant på sine mange rejser til USA, hvor han har smagt morgenbrød, som han har sukket efter, når han er vendt hjem til København igen.

“Lækre, hjemmelavede bagels med den helt rigtige konsistens er stort set umulige at opdrive andre steder end i USA, og donuts med passionsfrugtsglasur eller simple biscuits med hjemmelavet honningsmør har jeg heller ikke oplevet andre steder i København eller Europa for den sags skyld.”

Draget af Mikkeller

Manden, der forsyner restauranten med de lækre varer, er ingen ringere end amerikanske Milton Addison Abel, der bl.a. tidligere har stået i spidsen for desserter og brød på både Noma, Amass og den trestjernede Michelinrestaurant The French Laundry i Californien.

 “Jeg har længe haft en drøm om at åbne et amerikansk morgenmadssted og har været draget af Mikkeller, lige siden jeg mødte min kone på Mikkellers første bar her på Viktoriagade. Mikkellers øl matcher min egen indstilling til, hvordan man opnår success – nemlig, at det kræver en stor mængde flid, fokus og engagement, og det gælder uanset, hvilket område, du arbejder indenfor,” siger Milton Addison Abel. Han deler køkkenet på Hyggestund med chefkok og manager på Mikkellers smørrebrødsrestaurant Øl & Brød, Patrick Bach Dalin, der også er daglig leder af Hyggestund.

Hyggestund serverer desuden et varierende udvalg i den lettere og grønnere ende og frokost fra kl. 12. Her kan man for eksempel få Spicy Chicken med hjemmelavet kimchi og aioli eller Fried Chicken & Waffle. Juicen er fra Bar’ Djus, sodavandene fra Macarn og filterkaffen i den bedste kvalitet fra svenske Koppi.

Den officielle åbning af Hyggestund bliver fejret fredag den 9. Juni kl. 7.30-15  med gratis Beer Geek Limfjordsporter og Gammel Dansk eller Fernet Branca til din morgenmad.

Hyggestund
Viktoriagade 6
1620 København V
Åbningstider: Alle dage 7.30-15

Mere info:
Hyggestund Facebook
Hyggestund Instagram

👋 Say Hi!
Mikkeller Logo
Facebook LogoInstagram LogoTwitter LogoYouTube Logo