beer-fill

Mikkeller og Phantom Spirits laver mezcal med klapperslange til COPENHELL

For femte år i træk introducerer Mikkeller en helt unik spiritus til COPENHELL. Denne gang er det en mexicansk mezcal kold-infuseret med klapperslange. ’Mezcal Up Your Ass’ bliver lanceret Sankt Hans aften på Baghaven og Haven Bar. 

For et par år siden stod den på vodka destilleret på gedekranie, og sidste år var det en absint med Peter Bellis blod i voksforseglingen. Mikkellers spirituseksperimenter i forbindelse med COPENHELL fortsætter i år med endnu en obskur og dyster produktion, nemlig Mezcal tilsat et henkog af mexikansk klapperslange. Mikkellers sideprojekt Phantom Spirits - et samarbejde mellem Mikkeller og mikrodestilleret Den Klodsede Bjørn – har stået for produktudviklingen.

“Copenhell giver os en alle tiders anledning til at lave nogle sindssygt sjove og vilde projekter, men selvom det er vildt og skørt, kommer kvaliteten af produktet stadig i første række, og vi er virkelig stolte af denne Mezcal og begejstrede for at kunne arbejde sammen med denne lille mexicanske producent,” siger Mixen Lindberg, der leder Phantom Spirits.

Gennemført håndlavet
Spiritussen kommer i kun 200 eksemplarer og er desuden håndlavet ned til mindste detalje – fra håndplukningen af agaven til tapning af flaskerne - af den lille familieejede, mexicanske producent Papalotes & Rehiletes con Avecanor.

Etiketten er designet af Copenhells art director Jakob Printzlau, og navnet er inspireret af Metallicas legendariske demo fra 1982 ’Metal up Your Ass’. 20 flasker er lavet som limited edition i eksklusiv kisteindpakning med tilhørende T-shirt.

Traditionen i den mexicanske delstat Guerrero er at drukne slangerne i Mezcal, lige før de dør, så giften bliver frigivet. De tre slanger er derefter blevet renset for indvolde og proppet med kanel, rosiner, anis, banan, ananas og udvalgte urter og kogt. Herefter er henkoget blevet kold-infuseret i spiritussen.

--------------

Mezcal Up Your Ass

Er produceret af Papalotes & Rehiletes con Avecanor i Petaquillas, Guerrero, Mexico
Er lavet med glow in the dark-etiket i 200 eksemplarer (666 kr.), heraf 20 limited editions i særlig kisteindpakning med tilhørende t-shirt (999 kr.)
Flasker og t-shirts sælges separat via Mikkellers webshop, Mikkeller Bottle Shops og butikken Den Sidste Dråbe.
https://shop.mikkeller.dk/

SÆLGES IKKE PÅ COPENHELL

Lanceres på Baghaven og Haven Bar Sankt Hans aften (COPENHELLS anden dag). Begge steder er der gratis smagsprøver. Derudover står cocktailbaren Mikropolis for en særlig cocktail, der både indeholder ’Mescal up Your Ass’ og øl.

Baghaven
https://www.facebook.com/mikkellerbaghaven/
Baghaven Sankt Hans, event
https://goo.gl/jHKh2q
Haven Bar
https://www.facebook.com/havenbarkbh/

Se filmen om produktionen her:

https://youtu.be/WzXYRknscjc

👋 Say Hi!