beer-fill

Mikkeller lancerer Terroir serie

- Officiel pressemeddelelse -

Bryggeriet udforsker forskellige humletyper og kvaliteten af dem med den nye serie Hop Terroir

Lige som en drue ikke bare en drue, er humle heller ikke bare humle. Det beviser det danske mikrobryggeri Mikkeller med en ny serie af øl, der udforsker humletypers Terroir. Serien vil forhåbentlig være med til at uddanne bryggere og højne den generelle kvalitet af humle, fortæller Mikkel Borg Bjergsø, Mikkellers ejer og grundlægger.  

“Præcis lige som man i vinverdenen taler om terroir – altså hvordan forhold som geografi og klima påvirker druerne og vinen, kan man også tale om det i forhold til humle og øl. En humletype kan smage vidt forskellig, alt efter hvilket land, den er dyrket i, og hvilke processer, den har været underlagt,” siger han.

Mikkellers Hop Terroir serie består af ni forskellige øl med hopvarianter fra forskellige dele af verden.

Rene og konsistente øl

Mikkel Borg Bjergsø har igangsat projektet sammen med sin tætte samarbejdspartner Dirk Naudts fra det belgiske De Proefbrowerij. Bryggeriet brygger en stor del af Mikkellers øl, og dets research- og udviklingsafdeling har gennem en længere periode forsket konkret i humle med det formål at kunne brygge så rene og konsistente øl, som overhovedet muligt.

Projektet er en direkte fortsættelse af The Single Hop Technology Project, som blev sat i værk på det belgiske bryggeri tilbage i 2010 og blandt andet resulterede i Mikkellers Single Hop serie. Serien af single hop IPA’erne gav øldrikkere en unik mulighed for at smage forskellige humlevarianter isoleret.

Kontroversielt projekt

Udover at Terroir er et sjovt og interessant eksperiment for både Mikkeller og de Proef, er det også er lidt kontroversielt projekt inden for brygverdenen, idet der kommer fokus på, hvilke humleproducenter, der laver den bedste humle. Det kommer forhåbentlig til at højne den generelle kvalitet af humle på længere sigt”, forklarer Mikkel Borg Bjergsø:

“Som det ser ud nu, er der stort set ikke nogen kontrol med kvaliteten af humle. Hvis vi bestiller et læs Amarillo får vi det tilsendt i nogle sække fra USA og må bare blindt tro på, at det er den ægte vare, men det kan egentlig komme hvor som helst fra,” siger han.

“Terroir vil forhåbentlig være med til at sætte fokus på ærlighed fra humleproducenternes side, idet bryggere også vil kunne smage hvor stor forskel, der kan være på humletyper, alt efter hvor de er produceret og dermed få bryggere til at være mere kritiske omkring, hvor de køber deres humle.”

Mikkellers Hop Terroir serie

Humletype: Amarillo/Cascade

  1. IPA - Terroir Series Amarillo Idaho
  2. IPA - Terroir Series Amarillo Washington State
  3. IPA - Terroir Series Cascade Australia
  4. IPA - Terroir Series Cascade Germany
  5. IPA - Terroir Series Cascade Washington State

Humletype: Centennial/Sorachi Ace

  1. IPA - Terroir Series Centennial Washington State
  2. IPA - Terroir Series Centennial Belgium
  3. IPA - Terroir Series Sorachi Ace Belgium
  4. IPA - Terroir Series Sorachi Ace Northwest US

Hele Terroir serien er tilgængelig både som bundle packs og single cans via Mikkeller Webshop. Check dem ud herunder:

{{cta('86e2660f-ee21-4011-8aaa-0235f8b6d9ab')}} eller {{cta('f7fc3bd9-14ce-45ee-bbf0-8654c2bad2de')}}

Terroir

Kommer af ordet terre, der betyder jord. Er oprindeligt en fransk term inden for vin, kaffe og te, der angiver, hvordan geografi, geologi og klimaforhold på en bestemt lokalitet præger bestemte sorter. Landbrugsarealer i samme område deler jordbund, vejrforhold og dyrkningsteknikker, som alt sammen bidrager til høstens unikke kvaliteter. Den samme drue kan dyrket i forskellige regioner på den måde frembringe meget forskellige vine.

Terroir i forbindelse med øl henviser til en regions karakteristika, når det gælder dyrkning af humle, hvilket omfatter vækstbetingelser ( som jordens sammensætning, kvælstof, fugt) og klimatologiske forhold samt biotiske variabler (som mikroorganismer og håndtering). Terroir kan have en betydelig indflydelse på humlens egenskaber, herunder aroma, smag, bitterstoffer og holdbarhed, hvilket påvirker den dyrkede humles brygværdi. For opnå en konsistent humlearoma, bør et bryggeri derfor benytte sig af de ønskede humlevarianter fra samme terroir.

  • Ann Van Holle, Leder af research- og udviklingsafdelingen på De Proefbrouwerij, Belgien.
👋 Say Hi!
Mikkeller Logo
Facebook LogoInstagram LogoTwitter LogoYouTube Logo