beer-fill

MIKKELLER OG KASPER EISTRUP BRYGGER ØL SAMMEN TIL NY UDSTILLING

Kasper Eistrup har i anledning af sin nye udstilling Diamonds to Dust brygget en øl sammen med Mikkeller. Et begrænset antal af den særlige berliner weisse bliver sat til salg på fredag.

Når Galleri Benoni på fredag den 3. november slår dørene op til ferniseringen på Kasper Eistrups udstilling Diamonds to Dust, er det ikke alene Eistrups kunst, gæsterne kan nyde. De får nemlig også muligheden for at smage, hvad der er kommet ud af den københavnske kunstners samarbejde med Mikkeller.

Eistrup har sammen med Mikkel Borg Bjergsø udarbejdet opskriften til øllen Rozpusta; en berliner weisse med Riesling druer, der er fyldt på 500 ml dåser og prydet med Eistrups værker. Kunstneren var i forvejen stor fan af Mikkellers øl, og derfor var det nemt for ham at takke ‘ja’ til tilbuddet om at få lov til at lave sit eget bryg, fortæller han:

Mikkel fik ideen og tog kontakt til mig allerede i foråret, og jeg blev meget beæret over at blive spurgt. Vi satte os ned og smagte forskellige øltyper, og da jeg egentlig oftest hellere drikker kølig hvidvin, endte vi med at lave en øl baseret på Riesling druer. Den er i Berliner Weisse familien, men med en lidt højere procent, da den skal fungere til en fernisering. Her skal den gerne hjælpe til med at løfte stemningen op, og forstærke følelserne, hvilket jeg kan bekræfte at den gør. Min nye yndlingsøl, heldigvis.”

Øllen hedder Rozpusta efter en serie af tegninger Eistrup lavede for nogle år tilbage. Ordet er polsk og betyder ’skørlevned’, eller ‘ingen moral’.

Det bruges når hæmningerne smides over bord, hvilket jeg håber at denne øl kan være medvirkende til,” siger Kasper Eistrup.

De tre kvindeansigter på etiketten er motiver af den amerikanske Hollywood-stjerne Barbara Peyton (1927-1967) i tre stadier. Hun tog hele turen, fra feteret Bel-Air starlet med store blockbusters, til et liv som prostitueret på Sunset Boulevard. Hun døde ruineret som 39-årig efter længere tids kamp med stof- og alkoholmisbrug.

Øllen bliver først og fremmest serveret for Galleri Benonis gæster, når ferniseringen finder sted fredag aften kl. 16-20. Samme aften kl. 20 bliver et begrænset antal sat til salg på Mikkellers barer og butikker i København og Århus.

Køb øllen “Rozpusta” i følgende steder fra fredag d. 3/11 kl. 20.00: 

Mikkeller Bar

Mikkeller & Friends

Ramen to Biiru, Vesterbro

Ramen to Biiru, Nørrebro

Mikkeller Bottle Shop, Torvehallerne

Tjek Facebook eventet ud her for mere info! 

Skål!

Mikkeller

👋 Say Hi!
Mikkeller Logo
Facebook LogoInstagram LogoTwitter LogoYouTube Logo