beer-fill

Restaurant Selma genåbner med Mikkeller som partner

Den svenske kok Magnus Pettersson havde stor succes med sin smørrebrødsrestaurant Selma i Westmarket. Nu åbner han i tæt samarbejde med Mikkeller sin egen restaurant på Rømersgade.

“Personligt foretrækker jeg en hyggelig kælderrestaurant frem for omgivelserne her i Westmarket.”

Sådan skrev madanmelder og smørrebrøds-connoisseur på Dagbladet Børsen, Ole Troelsø, sidste år i september i en anmeldelse, hvor han i øvrigt skamroser Magnus Pettersson, Selmas kok og primus motor, for hans “knivskarpe” smørrebrød, der “har givet den danske smørrebrødsscene en ny facet”.

Hvad Troelsø ønsker, skal han få, for om knap tre uger, 4. april, slår Magnus Pettersson dørene op til det nye Selma i en stueetage plus kælder på Rømersgade i København. Den nye restaurant bliver til i partnerskab med Mikkeller, som selvfølgelig vil stå for en stor del af det rotterende øludvalg på Selmas 12 ølhaner.

Magnus Pettersson og Mikkellers indehaver Mikkel Borg Bjergsø kendte hinanden i forvejen, og da Pettersson besluttede at opsige Selmas lejemål på Westmarket på Vesterbro og gik på udkig efter en samarbejdspartner, tøvede Bjergsø ikke med at slå til.

“Magnus er en sindssyg dygtig kok og laver noget af det bedste smørrebrød, man kan få, og så brænder han helt åbenlyst for det, han laver,” siger Bjergsø om motivationen bag samarbejdet.

Magnus Petterson, der blandt andet har en fortid som køkkenchef på Aamanns Establissement og The Paul, er heller ikke i tvivl om, at han har fundet den rigtige samarbejdspartner:

“Mikkel kan rigtigt mange ting, men det essentielle for mig er, at han kan relatere til og deler Selmas vision. Han forstår, at vi altid vil gå vores egne veje for at opnå det bedste resultat. Vi vil begge gerne skabe et sted, der udtrykker godt håndværk - både når det kommer til mad og øl,” forklarer kokken.

Selv siger han om sin smørrebrødssucces:

“Jeg tror, at min største force i forhold til smørrebrødet, er, at jeg ikke er dansker. Jeg er ikke vokset op med smørrebrød og derfor ikke er bundet fast af traditioner. Jeg ser det ligesom med friske øjne.”

Om Selma

Selma er en restaurant med rødder i det danske og svenske køkken. Restauranten laver smørrebrød baseret på en nyskabende tilgang med respekt og forståelse for traditioner uden at være låst af dem. Restauranten har 12 haner med et konstant skiftende udbud af øl fra de bedste og mest interessante ølbryggere lige nu, men også et stærkt udvalg af vin på både glas og flaske. Restauranten præges af et højt håndværksmæssigt niveau, et personligt detaljefokus og en jordnær kontakt til gæsterne. Menuen skifter dagligt, da råvarernes tilgængelighed og sæsonen fuldt ud dikterer, hvad restauranten serverer.

Selma
Rømersgade 20
1362 København
Man-lør 11.30-16.00
Ons-lør 18.00-00.00 (køkkenet lukker. 22.30)

www.selmacopenhagen.dk
www.facebook.com/selmacopenhagen/
www.instagram.com/selma

👋 Say Hi!
Mikkeller Logo
Facebook LogoInstagram LogoTwitter LogoYouTube Logo